FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin

 

 

Szófelhő

önbizalomépítő technikák stresszkezelési és megküzdési stratégiák döntés konfliktuskezelés önismeret belső béke az úton lenni érzése zavar reziliencia magánéleti elakadások párkapcsolati válságok karriergondok életvezetési tanácsadás life coaching business coaching vezetői coaching karrier coaching coach szemléletű vezető Szolnok coaching párkapcsolati coaching pályaválasztási coaching mentor mediáció megelőző mediáció gazdasági mediáció párkapcsolati mediáció családi mediáció tanácsadó személyiségfejlesztés önismeret válás társkeresés békülés békítés közvetítés kiégés asszertivitás burnout krízistanácsadás segítés önbizalomépítés döntés karrier konfliktuskezelés motiválás önbizalom önismeret stressz kezelés életút- életmódvezetés Jász-Nagykun-Szolnok megye coach mediáció mediátor Jász-Nagykun-Szolnok megye mediáció tánár-kiégés életvezetés kamaszoknak életvezetés kamasz tanácsadás válás mediáció humántanácsadás design szemlélet erőszak mentesítés életvezetési stratégia válság krízis krízistanácsadása válságkezelés autonómia tudatosság újratervezés emberi méltóság megőrzése elfogadás jó kedv bizalom bátorság szabadság döntés kockázat biztonság kamaszkori válságok harmónia inspiráció vitarendezés kölcsönös megegyezés családjogi vita gyermek elhelyezés kapcsolattartás szülői felügyeleti jog vagyon megosztás lelki segély

Vállalati tréning

Vállalom TRÉNINGEK megtartását, vállalatoknak, szervezeteknek, közösségeknek.

A konkrét tréning ajánlatot minden esetben – az ügyfél igényeinek felmérése után – személyre szabottan küldöm.

TRÉNING TÉMAKÖRÖK

 • reziliencia, azaz a rugalmas ellenállás fejlesztése konfliktushelyzetekben, változáskezelés
 • burning állapotok megelőzése, kezelése
 • generációs konfliktusok, kulturális különbségek kezelése
 • mindfulness
 • designgondolkodás a vezetői gyakorlatban
 • coaching szemléletű vezetés
 • kariertervezés
 • időgazdálkodás

Ajánlatért lépjen velem kapcsolatba!

         06 30 555-69-08

 

 

 

Smink alatt

Szerencsétlen műfaj a KARÁCSONY. Mindenki a legjobbat szeretné adni családnak, barátoknak. Kiválóan teljesíteni a háztartásban, sziporkázónak mutatkozni, legalábbis a bennünk élő elvárásoknak megfelelni.

Mindeközben a szőnyeg alá söpörjük felgyülemlett konfliktusainkat, és tizenéveseink tüskéibe is folyton belerohanunk. Sokkal élesebbnek halljuk a testvéri konfliktusok zaját, mesmeg nem értjük hová tűnt a szeretet ünnepéből a szeretet.

Feszült, kényelmetlen családi összejövetelek, melyek végeztével, -szélsőséges esetben- jön a verbális agresszió. Elsősegély kértek tőlem, s gyakran jelez a telefonom. Itt most nem több alkalmas tanácsadás kell, de biztonságos és bizalmas segítségkéréssel fordultok hozzám, megtalálni egy jobb utat.

December 30-ig, kérlek benneteket, skype-on jelentkezzetek, ha nem veszem fel, hagyjatok üzenetet, mindenkit visszahívok!

Kamasz coaching

A serdülőkor szinte mindent átformál egy fiatal életében.

Különböző külső és belső változások zajlanak, mely gyakran zavart okoz. A coaching személyes kapcsolat, amely semlegesíti a negatív érzelmeket, eszközöket, technikákat, célokat ad a kamasz kezébe, hogy azokkal építse, erősítse önazonosságát. A magas, egészséges önbecsülés elengedhetetlen feltétele, hogy elérhessék teljes lehetőségeiket az élet minden területén. Az önbecsülés hatalom, mely közvetlenül hatással van döntéseinkre és hatása formálja életünk minőségét. 

A közös munka az öröm és bizalom légkörében történő utazás, mely során válaszokat találunk aktuális kihívásokra, kérdésekre, célokat állítunk. 

Serdülő coaching mindig személyesen történik.  A folyamat kezdetén, telefonon vagy e-mailen egyeztetünk szülővel, majd a kamasszal. Ezt követően egy órás személyes találkozón veszünk részt, mind a szülő (k) mind a kamasz. Ekkor rögzítjük, a kamasszal, hogy együtt működnek, és ezen ülésen beszéljük meg a részleteket, magát a coaching folyamatot. Törekszünk, hogy többet megtudjunk egymásról, és meghatározzuk a célokat. A későbbi coaching ülések 45 percesek, ezen a találkozókon csak a kamasz vesz részt, melyről rendszeres összefoglaló emlékeztetőket kapnak a szülők. Tartós, erős eredményhez minimálisan nyolc alkalom szükséges.

Segíteni tudok:

 • negatív csoport befolyásolás
 • agresszió
 • iskolai kudarcok
 • szülői válás
 • alulteljesítés
 • tanulmányi eredmény
 • dacos magatartása
 • önbecsülés és a bizalom

 

A szülő coaching egy olyan családi támogatás, ahol újra örömmé válik a szülői lét. Önöket, mint szülőket segítem azon az úton, amelyet Ön és családja leginkább helyesnek vél.

Mit kaphatnak a szülői coachingon:

 • megnövekedett szülői bizalom
 • megtalálják a kivezető utat a káoszból
 • útmutató átmenetek
 • ismét felfedezik a szülői örömöt

Életközép krízis

Életközépi válság avagy „mid-life crisis”

 

Mi a mid-life válság? A kifejezés „válság” nem tükrözi a valóságot, mivel jelentkezhet súlyos depresszió, de ezen időszak hozhat óriási növekedést is.  Az 1980-as évek óta került a figyelem középpontjába. A mid-life válság előfordulhat 30-50 éves kor között. Tulajdonképpen attól függ mikor éri el a személy, korábban kitűzött meghatározó céljait. Általában jelentős életesemények körül fordul elő, mint a legkisebb gyermek főiskolára kerülése, amikor a nő, mint anya, mint feleség, újra értékeli prioritásait.  Gyakran valamely szülő elvesztése is előidézheti, de kiválthatja a munkahelyi karrier beteljesülése, amikor az egyén újra szeretne valamiben bizonyítani.

Ne várja meg, hogy tünetei súlyosakká váljanak:

 • étkezési szokásai megváltoznak
 • alvási szokásai átalakulnak, gyakorta fáradt
 • pesszimista, reménytelen, érdektelen
 • nyugtalan, gyakran szorong, ingerlékeny
 • tehetetlenség és értéktelenség érzését éli át

Amikor az alábbi gondolatok foglalkoztatják:

 • Mit értem el eddig, és mit szeretnék elérni a jövőben?
 • Hol a helyem a világban, hová tartok?
 • A jövőben is ezt a munkát szeretném végezni?
 • Életem hátralévő részét, valóban feleségemmel/férjemmel szeretném leélni?
 • Mi az én valódi célom az életben?

Támogatom, hogy a jövőből érkező válaszok megtalálják a jelenben kóborló kérdéseket. Segítek, hogy Ön ne identitása elvesztéseként élje meg, ezt az életszakaszt, hanem növekedési esélyként, elágazó utak ösvényeként, ahol lehetőség van átmenni az élet egy másik színpadára.

Tanácsadás

Jelentkezés tanácsadásra: kattintson ide

 

Coaching Szolgáltatások,

Minden beszélgetés bizalmas.

Minden embernek saját fejlődési útja és célja van. Ennek megfelelően más-más úton juthatunk el, ezen célok eléréséhez.

Az árazás függ attól, hogy személyesen, vagy skype-n tartjuk a kapcsolatot.

Első lépésként, vegye fel velem a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailen, majd ezt követően megbeszéljük, hogy az Ön számára hány alkalommal, milyen időszerkezetben javasoltak az ülések.

Az ülések általában 60 percesek.

Korlátlan e-mail támogatás.

 

Skype-tanácsadás

Személyes tanácsadás mellett az internet segítségével Ön is igénybe veheti  támogató segítségemet. A tanácsadás és terápia e módja már kiállta a próbát, létjogosultságot nyert.

  A skype-tanácsadás sajátosságai:

Fizikailag nincs egy térben a  segítséget kérő és a coach. Ez a virtuális tér nem helyettesítheti a személyes kapcsolat légkörét. Hiányoznak azok a jelzések, melyek árnyalják a kommunikációt. Mások számára viszont éppen a személyes jelenlét hiánya teszi könnyebbé az érzések és gondolatok megfogalmazását. Előnye az is, hogy még a távol eső helyeken is elérhetővé válik a coaching folyamata.

Egyformán meghatározottak  a személyes és az internetes kapcsolattartás keretei. A skype-tanácsadásra is előzetes bejelentkezést követően, előre egyeztetett időpontokban  kerül sor.

Mediáció

"Perbeszéd helyett párbeszéd" - Vitarendezés bírósági közvetítéssel

 

A bírósági közvetítői eljárás

A közvetítés – vagy más néven mediáció – egy olyan, a hagyományos vitarendező (peres) eljárásoktól lényegesen eltérő megoldás, melynek az a célja, hogy a vitában érdekelt felek kölcsönös megegyezéssel zárják le a vitájukat. Ehhez a vitában nem érintett, semleges, pártatlan harmadik személy, közvetítő (mediátor) segítségét veszik igénybe.

A bírósági közvetítés mindezeken túl ahhoz is segítséget nyújt, hogy a per megindulásakor, illetve a per folyamán bármikor, (fellebbviteli eljárásban is) gyorsan, hatékonyan rendezhető legyen a jogvita. A közvetítői eljárás igénybevételével a már elkezdődött per néhány hét alatt befejezhető. A bírósági közvetítés lehetővé teszi, hogy a felek per helyett párbeszéd útján megállapodásra jussanak.

Mi a közvetítői eljárás előnye a perhez képest?

A közvetítői eljárás lényegesen gyorsabb, rugalmasabb, mint a bírósági peres eljárás.       A közvetítői eljárásban nem fordulhat elő az, mint ami egy perben, hogy az egyik fél nyer, a másik pedig veszít. A bíróságon dolgozó közvetítő kapcsolatba lép a felekkel, közvetlen, oldott légkörben segít nekik a konfliktus feltárásában és abban, hogy maguk találják meg a megoldást a problémájukra. A megegyezéssel mindkét fél nyer, miközben a megegyezés növeli a felek egymás iránti bizalmát, és javítja a konfliktus miatt megromlott kapcsolatokat is.

További előnye még, hogy a bírósági közvetítői eljárás nem nyilvános, sőt a bírósági közvetítőnek az eljárás során tudomására jutott tényekkel, adatokkal kapcsolatban szigorú titoktartási kötelezettsége van. Tehát az előtte elhangzottakról a perben eljáró bírónak sincs tudomása. A felek közös döntésén múlik, hogy az elhangzottakról kinek mit hoznak a tudomására.

Van-e pénzbeli előnye a bírósági közvetítésnek?

A bírósági közvetítés illetékmentes, a bírósági közvetítőnek nem kell díjat fizetni és sikeres megállapodás esetén a felek a perben – 90% - 70% - 50% - illetékkedvezményben részesíthetők.

Kinek érdemes igénybe venni, és milyen esetekben a bírósági közvetítői eljárást?

Bárki bírósági közvetítőhöz fordulhat a vitás ügyével. Az eljárásban az vehet részt, akinek peres vagy peren kívüliügye már folyamatban van a bíróságon.

Közvetítés per nélkül

Akinek nincs peres ügye folyamatban és nem is kíván pereskedni a vitás ügyében vagy nem bírósági közvetítőhöz kíván fordulni a folyamatban lévő perében, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján (www.kozvetitok.kim.gov.hu) található névjegyzékben szereplő közvetítők közül is választhat. A névjegyzékben lévő mediátorok közvetítő tevékenységéért a feleknek díjat kell fizetni – igény esetén előlegezni - és felszámíthatják az egyéb költségeiket is, melyek kifizetése a hozzájuk forduló feleket terheli.

 

 

Milyen típusú viták rendezhetők bírósági közvetítéssel?

 • családjogi viták, például házasság felbontása, gyermekelhelyezés, illetve szülői felügyeleti jog gyakorlása tárgyában indult jogvita, láthatási, vitás kapcsolattartási jog körében, vagyonmegosztás esetén
 • szerződéses (pl.: devizahiteles perek!) és szerződésen kívüli jogviták, kártérítés, szavatosság, birtokvita, szomszédjogok
 • gazdálkodó szervezetek egymás közötti vitái
 • munkajogi viták, amelyben a munkáltató és a dolgozó között rendezhetők a munkabérrel
 • munkaviszonnyal, munkaszerződéssel kapcsolatos vitás kérdések

Mikor nincs hely közvetítésnek?

Nem lehet igénybe venni a közvetítői eljárást közigazgatási, végrehajtási, apaság megállapítása iránti, gondnokság alá helyezési, a gondnokság megszüntetésére irányuló perekben. Nincs helye akkor sem közvetítésnek, ha a felek között erőszakos előzmény volt vagy valamelyik fél pszichés vagy kóros állapota miatt.

Hogyan zajlik a közvetítői eljárás?

A bírósági közvetítő segít a felek közti párbeszéd helyreállításában. A felek álláspontjának meghallgatását követően a felek közti írásbeli megállapodás létrejöttét és annak jóváhagyását segíti. A megállapodást a felek és a közvetítő is aláírja. Ha a felek meg tudnak egyezni, a megállapodásnak azt a részét, amiben a jogvitájukkal bírósághoz fordultak, a peres ügy bíróságának bírája az egyezséget ítélet hatályú végzéssel jóváhagyhatja, ha ezt a felek közösen kérik.

Ugyanakkor abból sem származik a feleknek hátránya, ha nem sikerül megállapodni a közvetítői eljárás keretében. Ebben az esetben a bíróság a peres eljárást lefolytatja és a bíróság dönti el a jogvitát. A peres eljárás folytatását a felek is kérhetik.

Mi a kötelező közvetítés?

A 2014. március 15-től hatályos Ptk. Családjogi Könyve bevezeti a kötelező közvetítés fogalmát a szülői felügyeleti jog rendezése érdekében, a szülő-gyermek közötti kapcsolattartás és a gyermek harmadik személynél való elhelyezése körében, beleértve a határon átnyúló jogvitákat is.

Ez azt jelenti, hogy ezekben a perekben a bíró kötelezheti a feleket, hogy kölcsönösen együttműködve forduljanak közvetítőhöz és vegyenek részt az első közvetítői megbeszélésen, ahol meghallgatják a közvetítő tájékoztatóját. A közvetítői eljárás megindulása és lefolytatása ebben az esetben is a felek önkéntes döntésén múlik.

A közvetítésre kötelező, nem fellebbezhető végzésével a bíróság egyidejűleg felfüggeszti a per tárgyalását. Az eljárás folytatása után – a felek közös kérelmére – a bíróság jóváhagyhatja a közvetítői eljárásban kötött megállapodásukat, mint perbeli egyezséget és rendelkezik a peres illeték mérsékléséről. Amennyiben nem vezetett eredményre a közvetítés, a per folytatódik és a vitás kérdésekben a bíróság dönt.

házasság felbontása iránti perekben a bíró – ha indokoltnak látja - ajánlhatja a feleknek, hogy menjenek el és próbáljanak megállapodni a vitás kérdésekben közvetítő segítségével. Természetesen a közvetítői eljárás javasolható nemcsak családjogi, hanem más polgári, gazdasági, munkaügyi perekben is, és a peres eljárás bármely szakaszában.”

(http://www.birosag.hu/allampolgaroknak/mediacio/birosagi-kozvetitoi-eljaras)

 

Life coaching

Ha azt tapasztalja, hogy életében kevés a harmónia, döntési helyzetben nem tudja, merre induljon, nem érzi jól magát a párkapcsolatában, nehezen ért szót gyermekével, kiégett és munkáját már csak nagy erőfeszítések árán tudja elvégezni. avagy úgy érzi, újra kell építeni az életét, a life coaching segít önnek.

A life coaching során az elakadások, személyre szabott, kívánatos megoldásokká alakulnak. A folyamat során vonzó életstílusokat ajánlok, a hozzám forduló pedig tetszés szerint szabja magára azokat, ezáltal tervezőjévé válik élettörténetének.

Miközben környezetével a coachee egyensúlyba kerül, nem a múltat kutatja, hanem a jelenre és a jövőre összpontosít. Felismeri az eredménytelenül alkalmazott viselkedésmintáit, ezek helyett új magatartásformákat, stratégiákat alakít ki, épít bele mindennapjaiba. Ezek az új kompetenciák segíteni fognak abban, hogy új minőségibb életet élhessen.

 Több féle coaching és mediáció létezik, én az ontológiai alapú coaching módszerét gyakorlom, melyet a Dr. Kollár Coaching Iskolacsoportban sajátítottam el.

„Az ontológiai alapú tanácsadók hagyományos life és business coaching, valamint mediációs tématerületeken túl, sajátos modellekkel dolgoznak. Specialitásuk a jövőtervezés.

 • Reziliencia (mentalizációs és önbizalomépítő technikák, stresszkezelési és megküzdési stratégiák)
 • Jövőtervezés (szcenárió modellek)
 • Lovemark (Personal Brand, személyes BCG és szeretetmárka modell)
 • Időgazdálkodás (időgazdálkodási modellek)
 • Örömteli döntés (döntési modellek)
 • Konfliktuskezelés (konfliktusmodellek)
 • Networking (Granovetter modell)
 • Önismeret (Austen modell)”

(http://hu.wikipedia.org)

 

Mit tesz egy life coach?

Figyelemmel kíséri, milyen helyzetben kér ön segítséget. Visszatükrözi az ön helyzetét, ösztönöz. Beszorult helyzetekből kizökkent, új látás,- gondolkodás módot ad.  Bizalomra, nyitottságra épülő folyamaton keresztül felépítenek egy vonzó víziót az ön számára.

Designgondolkodás vezető tervező-tanácsadó

Business coachként hallottam :

 • № 1 „Business coachingot szerintem azért nem veszünk „mi” igénybe mert okosabbak vagyunk az átlag embereknél.”
 • № 2 „Egy vállalkozás komoly dolog.”
 • № 3 „Megöl a vállalkozásom!”
 • № 4 „Mindenki csak beszél, aztán mindig, minden ugyanúgy néz ki!”
 • № 5 „Rengeteg idő megy el hozzáadott érték nélkül.”
 • № 6 „Alkalmazottaimban nincs semmi szenvedély munkájuk iránt.”
 • № 7.”Valójában itt én vagyok a legokosabb.”
 • № 8 „Évek óta építem a készségeim, szakértő vagyok, hatalmas beruházásokat tudok magam mögött, aztán jön ez a….. és úgy érzem magam, mintha kezdő lennék.”

Megoldás: a kreativitáson alapuló, esztétikai élményeket is adó ontológiai tanácsadás, mely jövőbeli sikert, adaptívabb magatartási formákat ígér. Designgondolkodóként eredményorientált élettervezést és üzleti tervezői gondolkodást ígérek.

"Azzal nem lehet megváltoztatni a dolgokat, hogy a létező valósággal küzdünk. Ha változást akarsz, építs egy új modellt, ami a régit elavulttá teszi." Buckminster Fuller (amerikai jövőkutató)

 

Főoldal

Nemcsak a pszichológus segít!

Örülök, hogy itt vagy. Vad szelídség, áramló szabadság, korlátlan lehetőség. Ezek vagyunk mi.  Tudom, vannak életszakaszok, amikor nehéz. De azt is tudom, hogy a sárból kinövő vadvirágok a legfénylőbbek.

A nevem Edit. Tanár vagyok, life és business coach,  igazságügyi mediátor, kamasz mentor. Elkötelezett híve a designgondolkodás, mint tervezői gondolkodás gyakorlati alkalmazásának. Szolnoki központtal, és a város, mintegy száz kilométeres vonzáskörzetében dolgozom. Már évekkel ezelőtt is ösztönösen fordultak hozzám fáradt álmodozók, hogy segítsek nekik életüket építeni, megtalálni azt az utat, amelyet jó érzés végig járniuk.

A világ körülöttünk nyüzsög. Azt szeretném, ez legyen számodra, az a hely, ahol a sérülések erővé válnak, a sebek bölcsességgé. Az emberek azt mondják rám, mindig inspiráló, érzékeny, kreatív vagyok, és mindig azt kapják tőlem, amire szükségük van. Az évek során megtanultam, az álmok mindig valóra válnak. Mert nehéz megverni valakit, aki soha nem adja fel!

A coaching minőségi partnerség, köztem és Ön között, annak érdekében, hogy kitűzött céljait elérje. A coaching folyamat révén elsősorban nőnek az Ön kompetenciái.

Az első lépés egy kötetlen beszélgetés, amely lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük egymást. Ön meghatározza mit szeretne elérni, mi az Ön vonzó víziója. Tapasztalataim alapján öt találkozás szükséges ahhoz, hogy a kitűzött célok, hosszú távú, erős változásokat eredményezzenek.

Találkozásaink alkalmával, a hangsúly a beszélgetésen van. A coach figyel, és kérdéseivel, megfigyeléseivel, lehetőségeket, terveket készít, majd azok megvalósítására kidolgozza a megfelelő lépéseket. A coaching folyamatban világossá válik, mi szükséges ahhoz, hogy céljait elérje. Gyorsítja az Ön fejlődését azáltal, hogy nagyobb hangsúlyt és figyelmet kapnak lehetőségei, ami hatékonyabb döntéseket eredményez. Nem arra összpontosítunk, hogy Ön most hol tart, hanem arra hol akar lenni a jövőben, és mit hajlandó megtenni, az eredmények érdekében.

Kérdései, szándékai tükrében, segítem Önt, sikerei megvalósításában. A kitűzött célokhoz közösen „design” cselekvési tervet készítünk, és támogatom erőfeszítéseit a coaching megközelítésével és módszereivel.

* A kép amamakphoto (Aviva Artzy + Michelle Karpman) alkotása

 


GYIK

Hamarosan ..

 

Alkategóriák

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2014