FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedin

 

 

Szófelhő

önbizalomépítő technikák stresszkezelési és megküzdési stratégiák döntés konfliktuskezelés önismeret belső béke az úton lenni érzése zavar reziliencia magánéleti elakadások párkapcsolati válságok karriergondok életvezetési tanácsadás life coaching business coaching vezetői coaching karrier coaching coach szemléletű vezető Szolnok coaching párkapcsolati coaching pályaválasztási coaching mentor mediáció megelőző mediáció gazdasági mediáció párkapcsolati mediáció családi mediáció tanácsadó személyiségfejlesztés önismeret válás társkeresés békülés békítés közvetítés kiégés asszertivitás burnout krízistanácsadás segítés önbizalomépítés döntés karrier konfliktuskezelés motiválás önbizalom önismeret stressz kezelés életút- életmódvezetés Jász-Nagykun-Szolnok megye coach mediáció mediátor Jász-Nagykun-Szolnok megye mediáció tánár-kiégés életvezetés kamaszoknak életvezetés kamasz tanácsadás válás mediáció humántanácsadás design szemlélet erőszak mentesítés életvezetési stratégia válság krízis krízistanácsadása válságkezelés autonómia tudatosság újratervezés emberi méltóság megőrzése elfogadás jó kedv bizalom bátorság szabadság döntés kockázat biztonság kamaszkori válságok harmónia inspiráció vitarendezés kölcsönös megegyezés családjogi vita gyermek elhelyezés kapcsolattartás szülői felügyeleti jog vagyon megosztás lelki segély

Reneszánsz Business

Sokatoknak okoz fejfájást a közelgő felvételi. „Mit tanuljak, mi legyen a hivatásom?” és „Vajon tényleg ezt akarom csinálni?”

Szeretném figyelmeteket egy dizájn szemléletű megközelítésre irányítani.

Emilie Wapnick mesél egy új életszemléletről. Azért is ragadtak meg gondolatai, mert tudjátok,hasonlóan vélekedem én is, amikor megtiszteltek a bizalmatokkal és hozzám fordultok, „Merre tovább? Hová felvételizzek?”

Azokba a tudomány területekbe szeretnél belemerülni, amibe örömmel veted bele magad. Csakhogy szorongást vált ki belőled azon mintád, mikor korábban lázasan tanultál egy-egy szakterületet és később meguntad. Hiába volt a sok befektetett energia, a „végre megtaláltam a hivatásom” életérzése. Elkezdtél unatkozni, nem jelentett többé kihívást. Ám akkor felkeltette valami más az érdeklődésed, és ugyanolyan lendülettel vetetted bele magad ebbe is, mint korábban, végül ezt is elengedted. Nem volt kihívás többé.

Jönnek a kérdések. „Valami baj van velem?” ,„Szétszórt vagyok?” , „Hogy lesz ebből sikeres karrier?” Semmi sem érdekel eléggé, vagy nagyon is sok minden?

Nem tudsz mit kezdeni azzal, ha kiváló vagy kémiából, történelemből és művészien rajzolsz? Aztán forgolódsz egész éjszaka és nem tudsz válaszolni.

 Csak lemondással lehetek sikeres az életben?  A világ ennyire szűk látókörű, ki „kell” találni, hogy mire fordítsam az életem?  Nincs helye annak, hogy különböző témákra legyek egyszerre kíváncsi?

 

Nincs semmi baj veled! Lehet, hogy te egy „multipotentialite” vagy. Vegyük ezt fel a szótárunkba! (https://en.wikipedia.org/wiki/Multipotentiality)

Valaki, akit sok minden érdekel, kíváncsi, polihisztor, reneszánsz ember. (lásd: Are You a Scanner? By Barbara Sher)

Ez nem csapás rád, ez az erősséged, a jövő! A szintézis, azaz, két vagy több területből, valami újat létrehozni. Itt van példának Sha Hwang és Rachel Binx, ők a térképészetet, az utazást, a matematikát és a designt ötvözték, amikor megalapították Meshu Meshu vállalatot, amely egyedi földrajzi ihletésű ékszereket készít.

A „multipotentialite”-ok szuperhatalom, mert nem félnek kipróbálni új dolgokat, bátran kilépnek komfort zónájukból és gyorsan tanulnak. Tény, hogy a legjobb párosok szakemberből és „multipotentialite”-ból állnak össze.

A 21. században a gazdasági világ olyan gyorsan változik. A társadalom is abban érdekelt, hogy alkalmazkodó képes, összetett, több dimenziós problémákat megoldani tudó, sablonmentesen gondolkodó, csapatjátékosok dolgozzanak együtt.

Legjobb, amit tanácsolhatok, hogy mindig kövesd szenvedélyed és kíváncsiságod!

Szóljon hozzá!

Bizalmas közlendő esetén, vagy ha tanácsadást szeretne kattintson ide: KAPCSOLAT

Biztonsági kód
Frissítés

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó webmester-hez.
 shs webdesign www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2014